TRC groeit als kool en pompt 5 miljoen in groter gebouw


Houthalen-Helchteren

Een kleine vier jaar geleden vond Transport Repair Center onderdak aan het Klaverblad in Lummen. Vandaag groeit het bedrijf als kool en wordt 5 miljoen euro geïnvesteerd in een groter gebouw.

Guido Cloostermans

Gisteren om 06:00

Op het industrieterrein Centrum-Zuid, in de schaduw van het hoofdkantoor van JBC, legt Transport Repair Center momenteel de laatste hand aan zijn nieuwe vestiging. “Die vindt onderdak in de voormalige afdeling prefab van bouwbedrijf Democo”, zegt Lore Schouteden van vastgoedkantoor InTrust, dat zich toelegt op industrieel vastgoed en hielp bij de totstandkoming van de transactie.

Transport Repair Center is gespecialiseerd in het onderhoud en in de herstelling van vrachtwagens, en investeert in zijn nieuwe locatie ruim 5 miljoen euro. “Met 6.000 vierkante meter is onze nieuwe locatie ruim vier keer groter dan ons atelier aan het Klaverblad in Lummen”, zegt eigenaar Hans Menten. “Het onderhouden en herstellen van vrachtwagens neemt veel ruimte in beslag. De hal met een diepte van 42 meter biedt veel meer mogelijkheden.”

Momenteel wordt de voormalige betoncentrale verbouwd tot een kantoorgebouw met alle moderne faciliteiten en met ruimte voor opleiding en ontspanning. Zeven zware rolbruggen moeten de toevloed aan opdrachten verwerken. In april moet het gebouw volledig operationeel zijn.

Fors groei

Transport Repair Center is de voorbije jaren fors gegroeid. “We zijn vier jaar geleden begonnen met drie mensen”, zegt Hans Menten. “Vandaag zijn we met twintig en hebben we bijna vijfhonderd klanten, zowel grote als kleine transporteurs. Op termijn werven we bovendien nog eens vijf tot tien nieuwe werknemers aan.”

Hans Menten verdiende zijn sporen bij DAF Trucks en Renault Trucks en leidde de garage bij transportbedrijf TDL. In 2018 kocht hij samen met zakenpartner Yves Vandeput, eigenaar van TDL, de gebouwen van Max Rental aan het Klaverblad van Lummen en Transport Repair Center was geboren.

Alle merken

In het atelier van Transport Repair Center kunnen truckcombinaties van alle merken terecht. “Wie een auto koopt, gaat voor het onderhoud naar zijn merkverdeler, maar in de trucksector is dat uitzonderlijk”, legt Hans Menten uit. “Trekker en oplegger worden immers niet bij hetzelfde bedrijf aangekocht. Wij herstellen niet alleen trekkers en opleggers, maar ook alle randapparatuur, zoals kranen en koelinstallaties. Transportbedrijven moeten daardoor niet naar verschillende garagebedrijven, ze hebben bij ons alles op één adres. Zelfs grote transportbedrijven die een eigen garage hebben, komen voor sommige herstellingen naar ons.”

TRC heeft een opmerkelijk groeitraject afgelegd. Amper vier jaar na de start was het gebouw in Lummen al te klein en drong een verhuizing zich op. Inmiddels is Hans Menten de enige aandeelhouder van het bedrijf, dat goed is voor een jaaromzet van 5 miljoen euro. De activiteiten werden ook gediversifieerd. TRC verkoopt opleggers en een eigen keuringslijn maakt keuring op locatie mogelijk. Een pas opgericht zusterbedrijf is actief als Tacho Center.

Het volledige artikel lees je hieronder:


Recente Posts

Blijf Op De Hoogte Van Alle Nieuws Over InTrust

In de kijker

op zoek naar meer informatie over bedrijfspanden of storage units?

In de kijker

Blijf op de Hoogte van alle nieuws over inTrust

contacteer ons

cOntacteer ons