Waaraan moet een bedrijfspand voldoen?De zoektocht naar een bedrijfspand is een spannende ervaring. Het vergt echter tijd om de ideale locatie te vinden waar je onderneming zich zal vestigen. Wij lijstte alvast op waar een bedrijfspand aan moet voldoen.

Mondelinge overeenkomst

Anders dan bij de aankoop van een woonruimte geldt een toezegging al als een mondelinge overeenkomst. Als je een bod doet dat de verkoper aanvaardt, dan is de koop in principe gesloten, al zal de notaris de overdracht officieel vastleggen. Denk dus zeker na voor je iets zegt. Het is beter om dit proces door de makelaar te laten onderhandelen en afhandelen.

Bestemmingsplan

Vraag bij de gemeente het bestemmingsplan van het pand na indien je een geschikte bedrijfsplaats hebt gevonden. Kijk na of je er daadwerkelijk activiteiten mag verrichten en vraag ook of de gemeente toekomstplannen heeft met het gebied. Het kan ook voorkomen dat je voor de grond waarop uw bedrijfspand staat erfpacht aan de gemeente moet betalen.

Lees de huurovereenkomst

Wanneer je schriftelijk een huurovereenkomst bedrijfsruimte afsluit, ga dan zeker na wat er allemaal zwart op wit staat. Zoals de oppervlakte en omschrijving van de ruimte, de huurprijs inclusief btw, de looptijd van de huur en afspraken. 

Staat van onderhoud

Laat een expert het pand beoordelen op de staat van onderhoud. In eerste instantie een makelaar voor een eerste indruk. Daarna kan een bouwkundig expert een diepgaander onderzoek doen zodat je als eigenaar de kosten van het onderhoud zo goed mogelijk kan inschatten. Zo kan je ook controleren of het pand voldoet aan alle bouwkundige eisen op het gebied van (brand)veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, toegankelijkheid, energiezuinigheid en milieu.

Vergunning

Je kan in het Activiteitenbesluit terugvinden aan welke milieunormen een bedrijf zich moet houden. Zo hebben grotere bedrijven zelfs een omgevingsvergunning nodig. Je kan online of bij de gemeente navragen of je een bepaalde vergunningen nodig hebt.

Wil jij graag een bedrijfsruimte huren of kopen in Vlaanderen?

Intrust begeleidt de verhuur of verkoop van jouw bedrijfsvastgoed van A tot Z, en dat al meer dan 19 jaar. Of het nu gaat om een industriële of logistieke site, commerciële ruimtes, magazijnen, kantoren of industriële gronden: wij denken met je mee. Altijd met onze gekende persoonlijke service én met aandacht voor jouw wensen.

Maak een afspraak

Recente Posts

Blijf Op De Hoogte Van Alle Nieuws Over InTrust

In de kijker

op zoek naar meer informatie over bedrijfspanden of storage units?

In de kijker

Blijf op de Hoogte van alle nieuws over inTrust

contacteer ons

cOntacteer ons