Marcel Schouteden van Intrust: "ik herinner me nog dat hier een portier stond"Corda 8 is de benaming van het complex waarin InTrust de economie doet floreren. Marcel Schouteden en zijn zoon Hans runnen er niet alleen hun verhuurdienst van tijdelijke oplagruimte. De burelen van hun vastgoedkantoor vinden eveneens onderdak op de plaats waar Philips vroeger cd’s uit de persen liet rollen.

Hoeveel toeval was er gemoeid met je keuze voor de Corda Campus?

Marcel Schouteden: “Heel veel eigenlijk. Ik was als makelaar in bedrijfsvastgoed op zoek naar een nieuwe locatie voor een verhuurder van boxen voor tijdelijke opslag. Via de goede contacten met Philips, wist ik dat zij op de campus nog een grote hal hadden staan. Maar toen mijn klant van de plannen afzag om te investeren, heb ik zelf dan maar deze activiteit opgestart.”

Niet zonder succes, mogen we zeggen?

“Absoluut. Hasselt is enorm centraal gelegen en de campus is intussen uitgegroeid tot dé hotspot van Economisch Limburg. Onder meer door de vele contacten die hier kunnen gelegd worden, gaat de boxenverhuur uitstekend. Maar ook de activiteiten in het vastgoed profiteren mee van deze vestigingsplaats. Bedrijven die naar Corda komen, moeten soms een oud gebouw elders verhuren of verkopen. En zij die hier te klein zitten en naar een eigen stek willen zoeken, kunnen ook een helpende hand gebruiken.”

Je behoort hier als oud-gediende haast tot het meubilair van de campus?

“Ja, het is nog altijd even wennen. Ik weet nog toen ik hier arriveerde, dat  er een wachter aan de slagboom stond aan wie je je halve leven moest vertellen vooraleer je binnen mocht. Die tijden zijn veranderd, maar het gaat razendsnel. Ik heb pas nog nieuwe naamkaartjes laten drukken en er uit gewoonte Research Campus Hasselt laten opstaan… Ik heb de metamorfose vanop de eerste rij kunnen volgen, en werkelijk, het is indrukwekkend wat LRM hier gepresteerd heeft.”

Als je hen stroop rond de mond wil smeren, welke pluspunten haal je dan boven?

“Ik vind centrale ligging uitstekend. De parkeergelegenheid, de omgevingswerken ook. Kijk naar die fontein en al dat groen. Prachtig toch? De activiteiten zijn interessant. De jeugd brengt leven in de brouwerij. De dynamiek en uitstraling waar dat jonge geweld voor zorgt… Iedere campusbewoner profiteert daar mee van. En je kan met klanten hier rustig vergaderen bij een kop koffie, een pint of een hapje.”

Favorieten op de kaart?

“Zeker. Op woensdag ga ik in de Corda Latte altijd een steak eten. Kan niets tegen op!”

Ondertussen heb je ook al een volgende generatie op de campus geïntroduceerd…

“Klopt, mijn zoon Hans ontfermt zich nu over de boxverhuur. Hij heeft hier zijn draai goed gevonden. En hij is ook veel fotogenieker dan ik. De foto bij dit artikel laat ik dus aan hem over." 

Wil jij graag een opslagruimte huren?

InTrust Box in Hasselt biedt jou de ideale oplossing in Self Storage aan. Je kan bij ons terecht voor een brede waaier aan opslagruimtes die 7/7 beheerbaar zijn. De ruimtes beschikken reeds over units vanaf 4,5 m² tot zelfs 35 m². Ook het ontvangen van goederen en het verwerken van uw verpakkingsmateriaal zit in onze service. 

Contacteer ons

Recente Posts

Blijf Op De Hoogte Van Alle Nieuws Over InTrust

In de kijker

op zoek naar meer informatie over bedrijfspanden of storage units?

In de kijker

Blijf op de Hoogte van alle nieuws over inTrust

contacteer ons

cOntacteer ons